Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Linssineste

Huolimatta siitä käytätkö värillisiä, kaksiteho tai toorisia linssejä niiden yhteinen nimittäjä on se, että ne pitää puhdistaa linssinesteen avulla. Asia joka on helppo muistaa ja suorittaa kun käyttää samanlaista linssinestettä sekä säilytyksessä, desinfionnissa, puhdistuksessa ,että huuhtelussa.

Sisällysluettelo

Linssineste

Sinulle joka käytät linssejä päivittäin on linssineste välttämätön varuste. Jos otat pois linssit illalla ja laitat ne takaisin aamulla täytyy ne puhdistaa linssinesteessä. Tähän on monta syytä ja tässä niistä muutamia.

 • Linssit säilyttävät korkean laatunsa koko käyttöjakson ajan.

 • Vältyt saamasta sientä, bakteereja ja viruksia silmiisi koska kyseessä oleva linssineste desinfioi linssisi.

 • Säännöllinen puhdistus minimoi silmätulehdusten riskin.

 • Linssisi säilyttävät pehmeän mukavan muotonsa. Ero linnsinesteessä säilytettyjen ja niiden linssien jotka eivät ole säilytettyjä linssinesteessä on todella suuri. On merkittävästi mukavampi laittaa silmiin puhtaat linssit koska ne linssinesteen ansiosta säilyttävät joustavuutensa.

Linssineste- linssien puhdistus ja säilytys

Jotta saat parhaan tehon linssinesteestäsi täytyy sinun käyttää koteloa. Täytät kyseisen kotelon linssinesteellä sijoitat linssit sinne ja säilytät linssejä kotelossa yön ajan. Hyvä niin? Ei oikeastaan. Sinun pitää tiedostaa, että kotelo likaantuu myös ja se pitää myös puhdistaa. Jos laitat linssisi puhdistamattomaan koteloon laitat ne koteloon jonka voisi rinnastaa todelliseen bakteeripesään. Pidä huoli, että puhdistat kotelon samalla tavalla kuin puhdistat linssisi-käytä linssinestettä ja anna kuivua jälkeenpäin. Tee tästä tapa ja tee niin joka kerta kun laitat linssit koteloon.Kyseistä koteloa ei sitäpaitsi pidä käyttää liian kauan. Suositus on ,että vaihdat joskus kahden-kolmen kuukauden välein.

Halvasta linssinesteesstä

Jos katsotaan miten puhdistat linnssisi niin yleinen neuvo on, että et hätiköi processin kanssa. Ei ole mitään syytä fuskata ja koko asia ei ota kauan vaikka olet tarkka. Ajattelimme muutamalla askeleella selittää miten puhdistat linssisi parhaalla tavalla.

 • Aloita pesemällä kädet vedellä ja saippualla. Kuivaa kätesi puhtaaseen pyyhkeeseen.

 • Laita linssit kämmenellesi.Käytä muutama tippa linssinestettä ja hiero molemmat puolet linssistä pikkusormen avulla.

 • Ota kotelo esiin. Huuhtele linssit nesteellä ja aseta ne sitten koteloon.

 • Täytä kotelosi linssinesteellä ja sulje kansi.

Muista kuitenkin aina lukea ohjeet jotka toimitetaan linssiesi mukana. Tietyn tyyppiset puhdistetaan eri tavalla kuin yllä mainitsimme.

Erilaiset linssit- erilaiset linssinesteet

Sinun joka ostat linssinestettä on tärkeä tietää, että ei ole olemassa linssinestettä joka on parasta kaikille. Ei ole olemassa linssinestettä joka pystyy kaikkeen.Riippuen siitä minkälaisia linssejä käytät, kovia vai pehmeitä, on olemassa linssineste joka sopii juuri sen tyyppiselle linssille. Linssimerkkien välillä on myös eroja. Mistä tämä johtuu? Vastaus on yksinkertainen, se linssineste joka sopii parhaiten sinun linsseillesi riippuu siitä mistä aineesta linssi on valmistettu.Tässä voi olla eroja merkkien välillä mutta myös saman merkin mallien välillä.

Siis ei ole olemassa erityisiä linssinesteitä toorisille linsseille tai värillisille linsseille, ei mitään erikoisnestettä kuukausilinsseille tai jonkun toisen tyyppisille linsseille. Valmistusaine ratkaisee.

Tämän lisäksi linssinesteen pitää olla sopeutettu juuri sinun silmillesi. Optikkosi auttaa sinua tässä. Optikkosi osaa silmiesi henkilökohtaisten biologisten ominaisuuksien pohjalta,kuten hapen tarve, limakalvotoiminta ja kyynelnestelaatu, määrätä sen linssinesteen joka sopii silmillesi ja linsseille parhaiten.

Älä koskaan puhdista, pese tai säilytä linssejä vedessä

Moni luulee,että linssinesteen voi korvata jollain muulla, että on täysin mahdollista esimerkiksi käyttää tavallista hanavettä huuhteluun ja linssien pesuun. Tai valmistaa omaa linssinestettä. Näin se ei ole. Tosiasia on, että tavallisella hanavedellä puhdistaminen voi johtaa kivuliaaseen sairauteen- akantamöba keratit- jonka ensinnäkin voi saada henkilö joka käyttää pehmeitä-tai kovia piilolinssejä.

Sairaudessa on huomioitava, että silmät alkavat umpeutua ja tämä tulehdus voi olla hyvin vaikeasti parannettava. Hanaveden lisäksi akantamöba voi löytyä uima-altaista ja maasta. Tässä yksi lisäsyy miksi linssinestettä on käytettävä.

Olen unohtanut linssinesteen-mitä teen?

Linssineste jäi kotiin kun lähdit tai menetit sen turvatarkastuksessa lentokentällä. Tai sitten se yksinkertaisesti loppui- mitä tehdä silloin?

Yksinkertainen vastaus on, että sinun täytyy ostaa saman laatuista linnsinestettä jota olet käyttänyt aiemmin. Sinun linssinesteesi on nimittäin optikko valinnut koska se on tarkasti sopeutettu sinun ostamiisi linsseihin.

Oma linssineste?

Nyt ehkä ajattelet, että voit valmistaa omaa linssinestettä. Valitettavasti vastaus on ei. Linssineste on nimittäin valtavan monimutkainen ja teknisesti edistyksellinen tuote joka rakentuu monen osa-alueen eturivin tietoon ja tutkimukseen. Kysymykset joita tarvitsee käsitellä linssinestereseptin aikaansaamiseksi käsittää esimerkiksi silmän anatomia/biologia sen yhteisvaikutus eri kemikaalien,bakteerien ja monenlaisten proteiinien kanssa. Tuottaa linssinestettä joka osaa käsitellä kaikkia näitä kysymyksiä siten mutkikkaanpaa mitä voisi luulla.

Vaikka on aika yksinkertaista valmistaa linssineste jossa on sama suolapitoisuus( keittosuolaliuos jossa on 0,9% suolapitoisuus) verrattuna meidän luonnolliseen kyynelnesteeseen ja siksi se ei kirvele jos tiputtaa sitä silmään siltä puuttuu monia niistä ominaisuuksista ja tärkeistä toiminnoista joita kaupallisesti tuotettu linssineste sisältää hyväksyttyä linssihuoltoa varten.

Huuhtelu, puhdistus ja kosteuttavat ominaisuudet ovat joitakin esimerkkejä toiminnoista joita valmistajan linssineste täyttää joita ei omakätisesti valmistettu keittosuolaliuos ei pysty käsittelemään. Keittosuolaliuoksella on kylläkin desinfioivia ominaisuuksia mutta se ei ole tarpeeksi verrattuna ostettuun linssinesteeseen. Noudata neuvoamme ja osta mieluummin uusi linssineste oikealta toimittajalta kuin yrität keittää omaa liuosta joka kuitenkaan täytä vaatimuksia. Sinulla on vain yksi silmäpari, älä vaaranna silmiesi terveyttä sen pienen voiton takia jonka itsetekemäsi linssineste voisi tuottaa. Jos olet matkoilla ilman linssinestettä suosittelemme, että et käytä linssejäsi ennen kuin olet saanut uutta linssinestettä oikealta toimittajalta.

Matkustaminen linssit ja linssineste käsimatkatavaroissa- mikä on oikein?

2006 vuoden jälkeen ovat lentoyhtiöt ottaneet kovat otteet käyttöön nesteitä kohtaan lentokoneissa. Se tarkoittaa selvää rajoitusta jossa kaikki juomat, parfyymit, voiteet ja linssineste noudattavat annettua määrää.Sitä linssinestettä jota käytät- luonnollisessa pakkauksessaan - ei tulla sallimaan lennolla käsimatkatavaroihin. Ja juuri siellä haluat säilyttää sitä koska haluat sen olevan ehjä eikä vuotavan tai muuten rikkoutuneen sillä lentokoneen matkustamisen paine voi aiheutta vuotoja tietyissä linssikoteloissa ja pulloissa. Hyvä vihje on laittaa linssikotelo suljettavaan pussiin jotta ehkäistään mahdollinen vuoto.

Linssineste pikkupullossa- Flight pack

Toinen näppärä ratkaisu on ostaa niin kutsuttu Flight pack. Se tarkoittaa, että ostat kaksi pienempää säiliötä sopeutettu säännöstöön jotka täytät linssinesteellä on oikein käytännöllistä pitää mukana myös lyhyemmillä matkoilla. Jos matkustat pois vain viikonlopuksi säästät tilaa käyttämällä ennemmin pikkupulloa kuin isoa linssinestepakkausta jota normaalisti käytät. Hyvä investointi joka tekee arjesta vähän sujuvamman!

Linssineste eri kielillä

Jos sattuisi onnettomuus kun olet ulkomailla ja olet ilman linssinestettä voi olla hyvä tietää mitä linssineste on eri kielillä. Useimmissa maissa löydät linssinestettä apteekista. Mutta mikä linssineste on englanniksi? Espanjaksi? Ranskaksi? Olemme listanneet tähän alemmaksi käännökset muutamilla suurimmilla kielillä.

 • Linssineste englanniksi: Lens solution
 • Linssineste ranskaksi: Solution pour lentilles
 • Linssineste saksaksi: Linsenlösung
 • Linssineste espanjaksi: Solución para lentes
 • Linssineste italiaksi: Soluzione per lenti
 • Linssineste portugaliksi: Solução para lentes

Linssien takia kuivuneet ja ärtyneet silmät- kokeile Systane Ultraa

Ei ole mitenkään epätavallista ,että linssinkäyttäjä kärsii kuivista silmistä. Silmät voivat kutista tai ärsyyntyä ja siksi antaa hyvin väsyneen vaikutelman.Linssien takia kuivuneet ja ärtyneet silmät- Kokeile systane ultraa.

Eräs suositus sinulle joka kärsit näistä ongelmista on kokeilla tuotetta nimeltä Systan ultra- geeli joka lievittää vaivoja heti. Hienous tässä tuotteessa on, että se tunnistaa nykyisen tilasi ja lisää geelimäärää sen mukaan mitä kuivemmat silmäsi ovat. Se sisältää nimittäin ainutlaatuista ainetta joka sopeutuu kyynelkanavasi ja sen ph-arvon mukaan.

Ajateltavaa halvasta linssinesteesstä

On olemassa eri tyyppisiä linssinesteitä ja sisältöjä jotka on sopeutettu eri linssien mukaan. Siksi ei voi osoittaa tietyn tyyppistä linssinestettä ja sanoa , että tämä tulee toimimaan sinulle ja sinun linsseillesi.

Osaltaan siinä on riski, että linssit vaurioituvat osaltaan, että silmäsi ärsyyntyvät kovasti. Ostamalla halpaa linssinestettä alennuksesta vain päästäkseen halvemmalla on siksi harvoin hyvä ajatus. Jos ostat linssinestettä tai vaihdat sitä kysy aina optikolta neuvoa ensin.

On myös hyvin tärkeätä painottaa, että sinun ei pidä koskaan sekoittaa kahden eri valmistajan linssinesteitä keskenään. Yhden pakkauksen alkaessa loppua ja alat käyttämään uutta jota optikkosi on suositellut täytyy nämä pitää erillään toisistaan. Se , että voit ostaa linssinestettä halvalla vaatii, siksi ,että sinulla on tieto minkä merkkistä ja miltä valmistajalta nykyinen linssinesteesi on.

Linssineste ilman säilöntäaineita

Jos silmäsi ovat herkät säilöntäaineille voivat vetyperoksidiin perustuvat linssinesteet olla hyvä vaihtoehto. Linssineste jossa on vetyperoksiidia ei nimittäin sisällä säilöntäaineita mutta voi toki olla joitain muita vähemmän hyviä ominaisuuksia joista sinun on hyvä tietää. Sinun pitää esimerkiksi olla erittäin tarkka ja neutraloida vetyperoksiidi ennen kuin asetat linssit paikoilleen sillä vetyperoksiidi on haitallista sarveiskalvolle.

Tavallisimmat linssinesteet Ruotsissa - Multi Purpose linssineste

Mitkä sitten ovat tavallisimmat Ruotsissa käytettävät linssinesteet? Nämä kaksi ovat hyvin tavallisesti esiintyviä.

 • Linssineste vetyperoksiidin perustuvilla ratkaisuilla
  Tämän tyyppisen linssinesteen etu on ,että se ei sisällä mitään säilöntäaineita. Sitäpaitsi se on tehokas sillä se puhdistaa linssit syvältä.

 • Multi Purpose linssinesteTämä on tavallisin linssineste tänäpäivänä ja on helppo ymmärtää miksi. Jos käytät tätä ei tarvita nimittäin muita nesteitä, se puhdistaa, desinfioi ja säilöö linssit samalla kertaa.

Suolaliuos ja Cleaners

Linssinesteelle täydennykseksi voidaan myös mainita suolaliuos ja cleaners. Suolaliuosta käytetään piilolinssien huuhteluun puhdistuksen jälkeen sillä tämän valmistelun jälkeen linssistä saadaan helposti käsiteltävä.

Cleaners vaatii vähän varovaisuutta ja sitä käytät sinä jolla on ongelmia linssiesi pinnoitteen kanssa. Käytä aina suositeltua määrää, seuraa valmistajan ohjeita ja noudata yleistä varovaisuutta käsittelyssä.

Linssinesteen sisältö

Mitä linssineste oikeastaan sisältää? Niinkuin olemme tässä artikkelissa aiemmin maininneet eivät linssinesteen perusaineet ole paljon muuta kuin keittosuolaliuos. Linssineste sisältää toki koko joukon muita ainesosia jotka tekevät siitä paljon monimutkaisemman ja siksi sitä ei pidä sekoittaa itse.

Proteeinin poistaja - Proteiinit kyynelnesteessä voivat ärsyttää silmää ja tehdä linssistä samean. Proteiinenpoistaja ottaa pois proteiinit ja lisää linssin elinikää.

Elektolyytit - Jotta linsseistä saadaan yhteensopivat lisätään niihin hyödyllisten elektrolyyttien seos. Linssineste saa näin saman elektrolyyttikoostumuksen kuin oma kyynelnesteesi joka sopii hyvin yhteen silmiesi kanssa.

Voiteluaine - Jotta linssisi voivat liikkua esteettömästi sarveiskalvolla hankaamatta ja ärsyttämättä silmiäsi löydät samantyyppisen voiteluainnen linssinesteestä kuin mitä löytyy omasta kyynelnesteestämme.

Tensidit - Sen lisääminen tekee linssinesteen "märemmäksi" ja vähentää pintajännitystä joka vuorostaan lisää linssinesteen kykyä kosteuttaa linssejä käytön jälkeen.

Kelatoivat aineet - Se on apuväline joka vaikuttaa siihen, että linssineste helpommin pääsee eroon linssien aineista ja estää niitä joutumasta silmiisi.

Tavallisia kysymyksiä linssinesteestä

 • Voinko säilyttää linssejäni vedessä?

  Et , puhdistus tavallisessa vedessä voi saattaa silmäsi vaaralle alttiiksi. Vaarana on esimerkiksi Akantamöba keratit.

 • Voinko tehdä omaa linssinestettä suolaliuoksesta?

  Et, valmistajan linssineste sisältää muitakin aineita kuin suolaliuos muun muassa lisätään aineita jotka kosteuttavat ja puhdistavat tehokkaalla tavalla.

 • Kuinka kauan avattu linssineste säilyy?

  Useimmat linssinesteen jälleenmyyjät suosittelevat, että avattu pullo pitää käyttää kolmenkuukauden aikana, tämän jälkeen se hylätään ja uusi pakkaus otetaan käyttöön.

 • Onko linssinesteellä parasta-ennen päivä?

  Kyllä, linssinesteellä on parasta ennen- päivä ja sitä sinun pitää tarkasti seurata muuten vaarana on, että käytät linssejä jotka eivät ole tulleet puhtaaksi koska linssineste on menettänyt puhdistavan ja desinfioivan tehon.

 • Voinko uudelleenkäyttää linssinesteen joka on kotelossani?

  Et, käytettyä linssinestettä ei koskaan pidä käyttää uudestaan koska mahdolliset bakteerit ja lika linsseistä joutuu linssinesteeseen kun säilytät niitä kotelossa.. Jälleen käytetty linssineste voi johtaa vakaviin silmätulehduksiin.

 • Voinko käyttää vanhentunutta linssinestettä jos pakkaus on avaamaton?

  Et, älä koskaan käytä vanhaa linssinestettä vaikka pakkaus olisi avaamaton. Niinkuin kaikilla muillakin on myös linssinesteellä vanhentumispäivä sillä se koostuu monimutkaisista osa sekoituksista, huolimatta siitä onko se avattu vai ei. Ei ole suositeltavaa vaarantaa silmiä käyttämällä linssinestettä jolla ehkä ei enää ole puhdistavaa tehoa.

 • Kuinka kauan linssejä voidaan säilyttää linssinessteessä?

  Melkein kaikki linssinesteet säilyvät linssiesi kera linssikotelossa. Jos sinun tarvitsee säiolyttää niitä kauemmin niin sinun täytyy puhdistaa ja desifioida ne.

 • Onko linssineste vaarallista silmille?

  Erotuksena multi purpose linssinesteistä jotka ovat vaarattomia koska niitä käytetään puhdistukseen, säilytykseen ja huuhteluun on linssineste joka sisältää vetyperoksiidia vaarallista jos se joutuu kosketuksiin silmien kanssa ennenkuin vetyperoksiidi on neutraloitu. Ole sen takia aina tarkka miten puhdistat linssisi tämän tyyppisen linssinesteen käytön jälkeen.

 • Ovatko mukavuustipat sama kuin linssineste?

  Ei, mukavuustippoja tai kuten niitä myös kutsutaan silmätippoja käytetään menestyksellä jos kärsit silmienkuivuusoireista linsienkäytön yhteydessä. Lisäämällä muutaman mukavuustipan silmiisi palautat tuoreuden tunteen. Tärkeätä on tietää ,että mukavuustipat lievittävät ainoastaan helkellisesti eivätkä ratkaise kuivien silmien ongelmaa pidemmän päälle.

 • Mitä voin käyttää linssinesteenä?

  Vastaus on yksinkertainen ainoastaan sinulle määrätty linssineste täyttää ne vaatimukset jotka hyväksytty linssinhoito vaatii. Jos venytät tätä sääntöä asetat vain silmäsi tarpeettomaan vaaraan.

 • Onko mitään merkitystä mitä linssinestettä käytän?

  Kyllä, on useita tekijöitä jotka vaikuttavat siihen minkä tyyppinen linssineste sopii sinulle parhaiten. Joillakin näistä on tekemistä linssien materiaalin ja rakenteen kanssa toiset ovat yhteydessä silmiesi biologisten ominaisuuksiin. Optikkosi on se henkilö joka on sopivin antamaan sinulle vastauksen ylläoleviin kysymyksiin. Noudata aina optikkosi määräyksiä hyvästä silmäterveydestä.

Parhaat hinnat Opti-Free Puremoist


Etsi lisää Opti-Free Puremoist piilolinssejä tästä!

Tarjouksia Värilliset linssit

Adore Bi-toneAdore Bi-tone
37,90 €
Lenson

Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2024 - Kaikki oikeudet pidätetään.