Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Tooriset piilolinssit

Hajataittoisille tarkoitettujen linssien nimi on Tooriset linssit. Tämän tyyppiset linssit ovat taittovikaisten avuksi. Taittovika on usein perinnöllinen mutta myös muut asiat vaikuttavat siihen. Hajataittoisuuden tavallisia oireita ovat väsyneet silmät ja lievä päänsärky tähyilyn seurauksena. Jopa 45% kaikista joiden näköä pitää korjata ,kärsii jonkinlaisesta hajataittoisuudesta.

Sisällysluettelo

Mitä ovat tooriset linssit ja miten ne toimivat?

Toorisia linssejä on kahta eri vahvuutta, taivutettu erilaisiin kulmiin.Toorinen piilolinssi eroaa tavallisesta niin kutsutusta pallomaisesta linssistä joka muistuttaa halkaistua palloa.Toorisella linssillä sitävastoin on geometrisempi muoto joka muistuttaa munkista leikattua palaa. Tämän geometrisen muodon nimi on torus.

Tooriset piilolinssit

Tooristen linssien muoto luo erilaisia tarkentavia vahvuuksia suuntaessasi silmät pystysuoraan tai vaakasuoraan. Tarkentava vahvuus kasvaa tai pienenee asteittain riippuen siitä miten katseesi liikkuu linssin eri pinnoilla.

Niillä on myös toiminto joka pitää linssin paikoillaan kun räpäytät tai katsot eri suuntiin. Jotta tooriset linssit voivat taata kirkkaan näön ne eivät voi pyöriä silmällä. Jos linssisi eivät ole kunnolla silmässä vaan liikkuvat edestakaisin vaikuttaa se näön terävyyteen negatiivisesti.

Tooristen linssien kokeileminen optikolla kestää kauemmin ja vaatii suurempaa asiantuntemusta kuin tavalliset piilolinssit. Sen takia voi linssien kokeilu tulla vähän normaalia kalliimmaksi. Myös linssit ovat vähän muita kalliimpia.

Tooriset linssit hajataittoisuuteen

Hajataittoisuus aiheutuu silmän linssin tai sarveiskalvon erilaisten kaarevuuksien takia. Linssi on taittunut niin ,että silmän tarkkuus eroaa riippuen siitä katsotko pystysuoraan vai vaakasuoraan. Tämä ongelmallisuus aiheutta samean näön ja ongelmia nähdä hienompia yksityiskohtia yrittäessäsi keskittyä asioihin ympäristössäsi. Tavallisesti esiintyvä ongelma on, että pystysuorat linjat tuntuvat kaatuvan vaikka näin ei ole.

Toorisilla linsseillä on se positiivinen ominaisuus, että ne tarjoavat erilaisia tarkentavia vahvuuksia pystysuoriin ja vaakasuoriin suuntiin joihin silmäsi keskittyvät.

Miten valita oikeat tooriset piilolinssit?

Ensimmäiset markkinoille tulleet tooriset linssit eivät olleet yhtä varmoja tai mukavia kuin tavalliset linnsit. Nykyään tällaisia linssejä on mukavassa ja helppokäyttöisessä muodossa. Tämän päivän tekniikalla voidaan valmistaa ohuita, kestäviä linssejä hajataittoisille. Jotakuinkin kaikki hajataittoisuuden muodot voidaan tänäpäivänä korjata tietokoneiden avulla jotka sorvaavat ja valavat linssit täydelliseen muotoon. Tästä on tuloksena ,että linssinkäyttäjä saa oikeanlaisen näön ja mukavan linssikokemuksen koko päiväksi.

Toorisia linssejä on tänään sekä pehmeinä, kovina ,tai vakaina (RGP) linsseinä. Saadakseen tooriset pehmeät tooriset linssit toimimaan ja sopeutumaan silmään optimaalisesti vaatii tosi paljon optikolta sovituksessa. Palkkiona on, että tämän tyyppiset linssit ovat helpompia käsitellä ja myös mukavammat pitää. RGP-linssit voivat olla sujuvampia saada paikalleen silmään mutta vaativat sen sijaan pidemmän ajan sopeutuakseen silmiisi. Ne ovat myös vähemmän kestäviä ja tuntuvat kuivemmilta pitää.

Tämän päivän markkinoilla on monen merkkisiä toorisia linssejä ja niitä saa värillisinä, kuukausi- päivä tai vuorokaudetympäri-linsseinä. Voit jopa saada lissin joka on täydellisesti sovitettu juuri sinun silmiisi, ainutlaatuinen tuote joka luo suurimman mukavuuden.

Tooristen linssien sovitus

Niinkuin kaikkien linssien, pitää myös tooristen linssien olla optikon määräämät. Tooristen linssien kokeilu ottaa optikolla pidemmän ajan ja vaatii suuremman asiantuntemuksen kuin tavalliset piilolinssit. Sen takia voivat itse sovituksen kustannukset nousta vähän normaalia korkeammiksi.Itse linsseillä on myös vähän korkeampi hinta kuin muilla linssityypeillä.

Kaikki tämä johtuu siitä, että toorisilla linsseillä pitää olla erityinen paikannus/ sijoitus silmään pystyäkseen toimimaan optimaalisesti. Siksi on hyvin tärkeätä, että ne on oikeinasetettu silmiin. Valmistajat ovat tämän takia muotoilleet linssit eräillä erityisominaisuuksilla jotka auttavat saavuttamaan juuri tämän. Joitakin esimerkkejä: Trunkering, joka tarkoittaa, että piilolinssien alin osa poistetaan. Ohuita-paksuja osia käytetään myös pitämään linssit helpommin paikoillaan. Ballast, paksumpi tai painavampi osa linssistä jonka tarkoitus on myös saada linssi sopimaan silmään optimaalisaesti.

Sousitut tooriset linssit

Focus Dailies Toric, Frequenncy xcel Toric, Biofinity ja biomedics toric ovat joitakin suosituimpia linssejä markkinoilla tänäpäivänä. Näitä linssejä myydään myös muilla nimillä jotka optikot ovat #brändänneet",eli antaneet toisen nimen. Esimerkiksi Biomedics Toricia myydään nimellä EyeQ Toric. Löydät uudelleen brändättyjä linssejä merkkioppaasta.

Tavallisia kysymyksiä toorisista linsseistä

 • Ovatko tooriset linssit minulle jolla on hajataittoisuutta?

  Kyllä pitää paikkansa, tooriset linssit korjaavat taittovikasi. Ota yhteyttä optikkoosi jos olet kiinnostunut kokeilemaan toorisia linssejä.

 • Ovatko tooriset linssit kalliimpia kuin tavalliset linssit?

  Kyllä, ne ovat vähän kalliimmat kuin tavalliset linssit jotka korjaavat yksinkertaisemmat näköviat.

 • Onko olemassa toorisia päivälinssejä?

  Kyllä, hyvä esimerkki sellaisesta linssistä on Clarin 1 Day Toric.

 • Onko Eye 24 Toric sama linssi kuin Biofinity Toric?

  Kyllä, se on sama linssi. Synsam ostaa linssin CooperVisionilta nimellä Eye 24 Toric mutta linssin alkuperäinen nimi on Biofinity Toric.

Parhaat hinnat Proclear Compatibles Toric


Etsi lisää Proclear Compatibles Toric piilolinssejä tästä!


Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2024 - Kaikki oikeudet pidätetään.