Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Näköviat ja taitttoviat - selvitämme käsitteet

On olemassa lukuisia eri näkövikoja jotka voivat syntyä eri syistä. Jotkut ilmenevät varhaisessa iässä kun taas toiset antavat kuulua itsestään myöhemmässä elämän vaiheessa. Mikä on syynä näihin erilaisiin näkövikoihin ja mitä voit tehdä korjataksesi niitä. Jotta voimme antaa vastauksen näihin kysymyksiin aloitamme selvittämällä kuinka näkö toimii.

Sisällysluettelo

Näköviat

Kuinka näkö toimii? Selvitämme käsitteet

Kaikki näkövaikutelmat syntyvät siitä kun valonsäteet ympäristöstä tulevat silmään pupillin läpi. Sarveiskalvon läpi tullessaan valo taittuu ja jatkaa silmään linssin läpi jatkaakseen perille verkkokalvoon. Kuva suodatetaan ja muokataan heti sen saavuttaessa verkkokalvon, sen jälkeen se lähetetään aivojen näkökeskukseen täydellistä tulkintaa varten.

Silmää voi verrata kameraan

Monta kertaa käytämme vertailua silmän ja kameran välillä ymmärtääksemme helpommin kuinka silmä toimii. Silmä täytyy juuri kuten kamera kohdentaa jotta koet sen mitä katsot terävänä ja selvänä. Silmässä filmirullaa vastaava, verkkokalvo, sisältää valoreseptoreita jotka vaativat kohdennetun kuvan. Kun valo kohdentuu verkkokalvolle tavataan sanoa, että olosuhteet tarkaan ja selvään kuvaan on saavutettu. Jos sitävastoin valon kohdennus osuu verkkokalvon taakse tai eteen syntyy himmeä kuva.

Tapit ja sauvat - verkkokalvon näkösolut

Tapit ja sauvat ovat kahdentyyppisiä verkkokalvon sisältämiä näkösoluja. "Verkkokalvon makula koostuu etupäässä tapeista jotka aikaansaavat sen , että voit erottaa värejä ja saat tarkan näön.Tämän alueen ulkopuolella löydämme sauvat joiden ansiosta muunmuassa näemme pimeässä. Muuttaaksemme katsetta nopeasti eri etäisyydellä olevasta esineestä toiseen käyttää silmä useita pieniä lihaksia. Näiden lihasten ansiosta normaalinäköinen saa valonsäteille oikean taiton niin, että kohdennus aina osuu verkkokalvolle ja saa tarkan kuvan huolimatta siitä onko se lähellä vai kaukana. Tämän tarkennuksen silmä hoitaa automaattisesti etkä huomaa sitä arkipäivässäsi. Jos tämä ei toimi niinkuin sen pitää on sinulla luultavasti jonkin tyyppinen näkövika ja tarvitset silmälasit tai piilolinssit auttamaan silmää taittamaan valon oikealla tavalla.

Normaalinäkö - (emmetropi) sinulla ei ole näkövikaa

Syntyessään useimmat lapset ovat ylinäköisiä(hypertropia) mutta kasvaessa silmä kehittyy ja tulee pidemmäksi mikä heikentää ylinäköisyyttä. Sanotaan, että siirrytään ylinäköisyydestä normaalinäköön(emmetropiin) kun valon kohdennus osuu verkkokalvolle. Tämä tapahtuma on silmän luonnollista kehitystä ja lakkaa heti kun silmä saavuttaa normaalinäön. Joissakin tapauksissa tämä kehitys kuitenkin jatkuu normaalinäön ohi muuttuakseen likinäköisyydeksi.

Henkilöllä jolla on normaalinäkö voi myös olla näköongelmia. Nämä ongelmat liittyvät useimmiten silmien väliseen yhteistyöhön, esimerkiksi jonkin muotoiseen karsastukseen. Useimmiten normaalinäköisellä ei ole ongelmia näön kanssa ennenkuin vanhempana.

Eri näkövikoja

Hajataittoisuus, likinäköisyys, hyperopia ja ikänäkö ovat kaikki esimerkkejä näkövioista joiden korjaukseen voit saada apua. Alempana voit lukea miten nämä näköviat vaikuttavat näköösi. Seuraa sisäisiä linkkejämme, jotka näet tässä alempana, saadaksesi lähempää informaatiota näkövioista.

Hajataittoisuus

Voidaan yksinkertaisesti yleistää ,että hajataittoisuus on tila jossa linssi tai sarveiskalvo on epäsäänöllisen muotoinen, enemmän ovaali kuin pyöreä. Tämän epäsäännöllisyyden takia syntyy taittovika joka vaikuttaa silmään virtaavaan valoon. Tässä voit lukea lähemmin hajataittoisuudesta ja kuinka korjaat tämän näkövian.

Myopi

Myopi- tai kuten useimmin mainitaan päivittäisessä puheessa- likinäköisyys on näkövika jonka takia näet hyvin lähelle mutta huonommin kauas. Tämä näkövika johtuu usein perintötekijöistä mutta myös ympäristötekijät ovat voineet vaikuttaa tähän näkövikaan. Lue enemmän "Likinäköisyys" ja mitä voit tehdä auttaaksesi sitä.

Hypertropia

Jos näet hyvin kauas mutta asiat jotka ovat ympärilläsi ovat sameita, kärsit ylinäöstä. Yksinkertaisesti ilmaistuna on silmillesi helpompi kohdentaa asioita jotka ovat kauempana kuin asioita lähelläsi. Tästä voit lukea enemmän ylinäöstä ja mitä voit tehdä saadaksesi apua.

Ikänäkö

Kun vanhenemme vähenee silmän kyky kohdentaa eri etäisyyksille, lähinäkömme muuttuu ja meidän on vaikeampi kohdentaa lähietäisyydelle. Tätä kutsutaan ikänäöksi ja siitä tulevat kärsimään kaikki. Tässä käymme läpi ikänäköisyyden syvemmin ja annamme vihjeitä ja neuvoja.

Tavallisia kysymyksiä näkövioista

 • Voiko työskentely huonossa valaistuksessa vahingoittaa silmiä?

  Ei, ei ole silmille vahingollista työskennellä huonossa valaistuksessa mutta silmät voivat väsyä ja saat päänsärkyä. Hyvä valaistus on hyvin tärkeä vanhemmille ihmisille joilla on huonompi pimeänäkö.

 • Voinko harjoittaa näköäni ja poistaa näkövian?

  Et, näkövikaa ei valitettavasti voi harjoittaa pois. Silmien kykyä työskennellä yhdessä voidaan treenata ja karsastavien lasten pitää harjoittaa juuri tätä.

 • Tuleeko näkö huonommaksi jos työskentelee tietokoneen näytöllä koko päivän?

  Se ei vahingoita näköäsi mutta sumunäkö on tavallista ja on vaikea vaihtaa näköä läheltä kauas kun onnistunut pidemmän aikaa näytöllä ilman taukoa. Pidä säännöllisiä taukoja ja nosta mielellään katseesi näytöstä silloin tällöin vähentääksesi näitä ongelmia.

Parhaat hinnat Biofinity

 • 2.
 • 31 €31
 • Shopping4net


Etsi lisää Biofinity piilolinssejä tästä!

Tarjouksia Likinäköisyys

Adore Bi-toneAdore Bi-tone
38,90 €
Lenson

Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2024 - Kaikki oikeudet pidätetään.