Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Kysy silmälääkäriltämme - Usein kysytyt kysymykset!

Perusteet


Mitä huomioida linssejä käytettäessä


Oma reseptiniPerusteet

 • Mitä linssien pakkauksen merkinnät tarkoittavat?

  Sph tarkoittaa sfääriä tai palloa ja se määrittää linssin pyöreysarvoa. Jos arvo on negatiivinen, se tarkoittaa sitä, että olet likinäköinen. Jos taas arvo on positiivinen, olet kaukotaittoinen.

  BC tarkoittaa peruskaarevuutta ja se määrittää sen, kuinka jyrkästi linssin taustapuoli kaareutuu.

  Dia tarkoittaa halkaisijaa ja kertoo siis kuinka pitkä linssin halkaisija on tasan reunasta reunaan. Jos linssi korjaa likinäön tai kaukotaiton lisäksi myös hajataittoa, pakkauksessa on lisämerkintöjä.

  Cyl tarkoittaa sylinteriä. Tämä merkintä kertoo, kuinka isoa hajataittoa linssi korjaa.

  Axis määrittää sen, mihin suuntaan hajataitto ilmenee.

 • Onko linssimateriaalin valinnassa vaihtoehtoja?

  Tässä vastauksessa käsitellään vain pehmeitä linssejä, sillä pehmeiden linssien markkinaosuus on niin vahva ja vallitseva. Tarjolla on paljon materiaaleja, joista valita, sillä jokaisella valmistajalla on oma näkemyksensä siitä, kuinka paras mahdollinen linssi valmistetaan. Jotta asiaan saadaan jotain järjestystä, viranomaiset (FDA) ovat järjestäneet materiaalit viiteen kategoriaan.

  Yritän tässä esitellä näiden eri materiaalien hyviä ja huonoja puolia. Silikonihydrogeelilinssit ovat niin selvästi erilaisia kuin hydrogeelilinssit, joten päätin vertailla hydrogeelimateriaaleja 1-4 yhtenä ryhmänä silikonihydrogeelimateriaaliin, mutta hyvät ja huonot puolet käsitellään erikseen jokaisesta hydrogeelimateriaalista, kun niitä vertaillaan toisiin hydrogeelimateriaaleihin.

  Silikonihydrogeeli
  Hyvää
  -Happi välittyy erittäin hyvin sarveiskalvolle.
  -Kestää pitkään kosteana silmässä.

  Huonoa
  -Materiaali on erittäin jäykkää.
  -Kastuu pinnaltaan heikosti, tosin uudemmat silikonihydrogeelit ovat parempia tältä ominaisuudeltaan.

  Hydrogeelilinssit korkealla vesipitoisuudella
  Hyvää
  -Materiaali ei ole jäykkää vaan taipuisaa.
  -Näön tarkkuus paksun linssin ansiosta.
  Huonoa
  -Vahingoittuu herkästi.
  -Kerää todennäköisesti jäänteitä.

  Hydrogeelilinssit alhaisella vesipitoisuudella
  Hyvää
  -Ei todennäköisesti kuivu helposti kuivassakaan ympäristössä.
  -Linssi voidaan tehdä ohuemmaksi.

  Huonoa
  Materiaalit välittävät huonosti happea.
  -Hydrogeelilinssit ionisesta vai ei-ionisesta materiaalista
  -Ioninen materiaali päästää enemmän vettä linssin läpi.
  -Ioninen materiaali kerää todennäköisemmin proteiinijäänteitä.

  Joten mikä linssityyppi sinun tulisi valita? Kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta, vaan asia riippuu siitä, miten haluat linssejä käyttää, millaista näön korjausta tarvitset ja millaisessa ympäristössä linssejä käytät.

 • Mitä eroa on pehmeillä ja kovilla linsseillä?

  Pehmeät linssit ovat tavallisimmat linssit ja niihin yleensä viitataankin piilolinsseistä puhuttaessa. Pehmeille linsseille on etukäteen määritelty käyttöikä eli se kuinka kauan ne käyttöä kestävät. Tämä aika voi vaihdella päivästä vuoteen. Pehmeä linssi on asettamisen jälkeen lähes välittömästi mukavan tuntuinen, mutta kovan linssin käyttöön voi joutua totuttelemaan jonkin aikaa, yleensä parista päivästä kuukauteen. Ajan kuluessa myös kova linssi muuttuu mukavaksi käyttää. Kovan linssin käyttöikää ei ole etukäteen määritelty. Sen sijaan linssin kunto määrää sen, milloin linssi on ajankohtaista vaihtaa.

 • Onko syytä pyytää optikon apua ennen linssien ostamista?

  Kyllä. Aina kannattaa pyytää konsultointia optikolta, ennen kuin ostat piilolinssejä, sillä siten voit varmistua siitä, että saat oikean reseptin ja että silmäsi ovat hyvässä kunnossa.

 • Miksi reseptini ei ole sama piilolinsseissä ja silmälaseissa?

  On useita syitä sille, miksi nämä kaksi reseptiä eivät ole samanlaisia. Jos kummassakin reseptissä korjataan hajataittoa, on erittäin todennäköistä, että reseptit eivät ole samanlaiset, sillä laseissa hajataittoa korjataan huomattavasti pienemmillä askelmilla.

  Jos hajataittoasi pitää korjata vain vähäisesti, on todennäköistä, että piilolinsseissäsi ei ole korjausta ollenkaan. Jos olet erittäin pahasti likinäköinen tai kaukotaittoinen, resepteissä määritelty voimakkuus vaihtelee, sillä linssin etäisyys silmästä on erilainen laseissa ja piilolinsseissä.

 • Onko mahdollista korjata hajataittoa piilolinsseillä?

  Kyllä piilolinsseillä voi korjata hajataittoa. Jos hajataittosi on lievää eli noin 1-2 diopteria, saavutetut tulokset ovat erittäin hyviä. Jos taas hajataittosi on voimakkaampaa (3-4 diopteria), näkösi ei todennäköisesti parane yhtä paljon kuin silmälaseilla korjattuna. Jos sinulla on vakava hajataitto (6-7) diopteria, jäykkä linssi on sinulle luultavasti paras vaihtoehto.

 • Onko mahdollista korjata ikänäköä piilolinsseillä?

  Kyllä. On kaksi mahdollista tapaa korjata ikänäön aiheuttamat ongelmat. Yksi tapa on se, että korjataan näköä siten, että yhteen silmään korjataan näkö kaukonäköä varten ja toiseen silmään korjataan näkö silmän lukuetäisyydelle. Toinen vaihtoehto on käyttää progressiivisia piilolinssejä, joiden optiikka on suunniteltu siten, että kummallakin linssillä näkee lähelle ja kauas.


Mitä huomioida linssejä käytettäessä

 • Onko tiettyjä tilanteita, missä linssejä ei pidä käyttää?

  Älä käytä piilolinssejä, kun sinulla on flunssa, olet muuten sairas, jos silmäsi tuntuvat rasittuneilta tai ovat tavallista punaisemmat. Ei ole myöskään suositeltavaa käyttää piilolinssejä tietyissä ympäristöissä, kuten leipomoissa tai rakennustyömailla, sillä ilmassa voi olla runsaasti pölyä.

 • Onko sallittua nukkua linssit silmissä?

  Jos otat puolen tunnin nokkaunet, siitä ei tule terveydellistä ongelmaa, käytätpä sitten minkä tyyppisiä linssejä tahansa. Silmissä tosin voi tuntua lievää kuivuutta sen jälkeen, kun heräät. Jos haluat nukkua koko yön linssit päässäsi, sinun täytyy käyttää tietyntyyppisiä linssejä, jotka on suunniteltu sellaiseen käyttöön. Asiasta kannattaa myös neuvotella optikkosi kanssa, ennen kuin alat nukkua linssit silmissäsi.


Oma reseptini

 • Voinko vaihtaa linssini toisenlaisiin, kunhan arvot ovat samat?

  Ei ole varmaa, että kaksi erilaista linssiä toimii samalla lailla silmissä vain siksi, että niissä on samat säätö- ja näönkorjausarvot. Tämä johtuu siitä, että linssit voivat olla eri materiaaleista ja eri paksuiset. Ei kannata koskaan käyttää linssejä, joita optikkosi ei ole neuvonut käyttämään.

Parhaat hinnat Biofinity

 • 1.
 • 31 €31
 • Shopping4net


Etsi lisää Biofinity piilolinssejä tästä!

Tarjouksia Värilliset linssit

Adore Bi-toneAdore Bi-tone
37,90 €
Lenson

Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2024 - Kaikki oikeudet pidätetään.