Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Kaukotaittoisuuden korjausleikkaus

Sisällysluettelo

Mitä on kaukotaittoisuus?

Kaukotaittoisuus tai tutummin kaukonäköisyys tarkoitaa sitä, että tästä näköviasta kärsivät henkilöt näkevät hyvin kauemmaksi, mutta heillä on ongelmia nähdä lähelle, mikä on tärkeää esimerkiksi lukemisessa. Kaukonäköiset henkilöt tarvitsevat lukulaseja, jotta heidän ei tarvitse siristellä silmiään tai kärsiä väsymyksestä tai pääkivuista, kun he yrittävät katsoa lähelle.

Normaali näkö toimii siten, että valo menee silmään ja on terävimmillään polttopisteessään juuri verkkokalvolla. Kaukotaittoisella henkilöllä silmämuna on liian lyhyt, joten valon leikkauspiste päätyy verkkokalvon taakse ja tuloksena on ongelmia lähelle näkemisessä.

Miten kaukotaittoisuutta voidaan korjata?

Ennen kaukotaittoisuus voitiin korjata vain korjaavilla linsseillä kuten silmälaseilla tai piilolinsseillä. Nykyään on kuitenkin mahdollista korjata tämä näkövika leikkauksella. Yleisin toimenpide kaukotaittoisuuden korjaamiseen on LASIK-leikkaus.

Miten LASIK-leikkaus korjaa kaukotaittoisuutta?

LASIK-leikkaus toimii siten, että sen avulla uudelleen muotoillaan sarveiskalvon pintaa, jotta sen kyky taittaa valoa paranee. Kirurgi leikkaa läpän epiteelikudokseen, joka on siis sarveiskalvon uloin kerros. Alla oleva kudos poistetaan tai kulutetaan laserilla. Kaukotaittoisille henkilöille on tarkoitus muovata sarveiskalvoa kaltevammaksi, jotta valo terävöityy juuri verkkokalvolle.

Onko LASIK-leikkaus tarkoitettu vain kaukotaittoisuuden hoitoon?

Ei todellakaan. LASIK-leikkauksella voidaan hoittaa likinäköisyyttä tasoittamalla sarveiskalvon pintaa. Leikkaus voi hoitaa myös monimutkaisempia ongelmia kuten hajataittoa.

Onko LASIK paras vaihtoehto korjata kaukotaittoisuus?

Kaukotaittoisuudesta kärsineet potilaat ovat kertoneet LASIK-menetelmän erittäin hyvistä tuloksista, mutta on kuitenkin muistettava, että kyseessä on kirurginen toimenpide ja siksi potilaan on harkittava sitä huolella. Kaukotaittoisuudesta kärsiville henkilöille on olemassa monia vaihtoehtoja korjaukseen. 30 päivän pitkäkäyttöiset piilolinssit voivat korjata näön eikä niihin liity samaa epämukavuutta kuin tavallisiin piilolinsseihin tai leikkaukseen. Kannattaa jutella asiasta silmälääkärin tai muun ammattilaisen kanssa, joka osaa päätellä, onko LASIK oikea vaihtoehto.

Mitä muuta on hyvä tietää LASIK-leikkauksesta ja kaukotaittoisuudesta?

Näön terävöittämisen vaikeus voi johtua myös ikänäöstä, joka on luonnollista silmän kyvyn rappeutumista, joka alkaa ilmestyä noin 40 ikävuoden paikkeilla. LASIK ei ole tehokas hoito ikänäköön ja siksi tämä vaiva saattaa vaatia lukulasien käyttöä myös niiltä potilailta, jotka ovat käyneet LASIK-leikkauksessa.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!


Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2021 - Kaikki oikeudet pidätetään.