Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Silmäsairaudet - Glaukooma

Mahdolliset silmäsairaudet huolettavat syvästi monia ihmisiä. Hoitamattomat silmäsairaudet voivat aiheuttaa heikentynyttä näköä tai jopa väliaikaista tai pysyvää sokeutumista. On tärkeää tunnistaa silmäsairauden oireet, jotta voit hakeutua hoitoon ajoissa ja suojella näkökykyäsi. Glaukooma on tunnettu, mutta ei välttämättä niin hyvin ymmärretty silmäsairaus.

Mikä on glaukooma?

Glaukooma eli silmänpainetauti (vanhalta nimeltään viherkaihi) on nimi sairaudelle, jossa silmän sisään kertyy vaarallisessa määrin painetta. Siksi tautiin viitataan nimellä silmänpainetauti. Paine on vaarallista siksi, että se saattaa vaurioittaa silmän näköhermoa. Kun näköhermo ei voi välittää visuaalista informaatiota aivoille, näkeminen ei ole mahdollista.

Glaukoomassa on kaksi päätyyppiä. Primaarinen avokulmaglaukooma heikentää asteittain ääreisnäköä. Sulkukulmaglaukoomassa oireet ilmestyvät aina yhtäkkiä ja joka kerralla niiden ilmestyessä osa näkökenttästä tuhoutuu.

Oireita ovat silmäkipu, valokehien muodostuminen, pahoinvointi ja päänsärky. Sulkukulmaglaukooma voi olla näön tuhoava, mutta toisaalta avokulmaglaukooma on salakavalampi. Avokulmaglaukooma saattaa viedä ison osan potilaan ääreisnäöstä ennen kuin se havaitaan.

Glaukoomaa on myös muita harvinaisempia tyyppejä. Normaalin jännityksen glaukooma vahingoittaa näköhermoa vaikka silmän sisäinen paine pysyy normaalin rajoissa. Eräänlainen glaukooma on sellainen, jossa syntyvällä lapsella on silmävamma, joka aiheuttaa glaukoomaa. Pigmenttiglaukooma syntyy, kun pigmentti tukkii silmänesteiden ulosvirtauksen. Sekundaarinen glaukooma on krooninen glaukooma, jonka on aiheuttanut silmävamma.

Miten glaukoomaa hoidetaan?

On mahdollista, että silmätipoilla silmänpaine pysyy kurissa ja pitkäkestoiset vahingot silmille voidaan estää. Valitettavasti glaukooma ei vain tavallisesti ilmesty säännöllisten ja tunnistettavien oireiden kanssa. Monet ihmiset saattavat noudattaa silmän hoito-ohjeita huolimattomasti ja tuloksena on pysyvä näkövaurio.

Leikkaus voi myös olla vaihtoehto glaukooman hoidossa. Eräs glaukoomaleikkaus on SLT-lasertekniikalla (selective laser trabeculoplasty) tehtävä leikkaus, jossa silmän suodatuskulmiin tehdään pieniä reikiä, joilla parannetaan ulosvirtausta. Toinen mahdollisuus on trabekulektomia, jossa silmään rakennetaan keinotekoinen ulosvirtaus.

Kannattaa tutkituttaa silmänsä säännöllisesti ja mittauttaa myös silmänpaine säännöllisesti. Jos silmälääkärisi havaitsee glaukooman, käy hänen kanssaan yksityiskohtainen keskustelu siitä, mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja mitkä ovat eri hoitomuotojen edut ja haitat.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!


Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2022 - Kaikki oikeudet pidätetään.