Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Silmäsairaudet - Sarveiskalvon sieni-infektio

Parin viime vuoden aikana joillekin piilolinssien käyttäjille on ilmaantunut harvinainen sarveiskalvon sieni-infektio. Yhdysvalloissa tartuntatautiviranomaiset löysivät itse asiassa 164 tapausta 33 osavaltiossa 1.6.2005-30.6.2006. Peräti 94 % sairastuneista käytti pehmeitä piilolinssejä.

Sisällysluettelo

Tutkimus osoitti, että Bausch & Lombin valmistama linssineste Renu with MoistureLoc oli todennäköinen syyllinen. Tämän linssinesteen käyttäjille kehittyi sienen aiheuttama silmätulehdus sarveiskalvolle 20 kertaa todennäköisemmin kuin henkilöille, jotka eivät kyseistä nestettä käyttäneet. Bausch & Lomb poisti nesteen välittömästi markinoilta, kun tieto tuli ilmi.

Mikä on sarveiskalvon sieni-infektio

Sarveiskalvon sieni-infektio (Fungal Keratitis) on tauti, jonka aiheuttaa sieni nimeltään Fusarium. Sientä löytyy kasveista ja maaperästä. Tulehdus on erittäin vaarallinen ja voi johtaa pysyvään sokeuteen. Joissain tapauksissa, 34 % 164 analysoidusta tapauksesta, potilaille oli asetettava sarveiskalvon siirrännäinen, jotta sienestä kärsineiden potilaiden näkö pystyttiin pelastamaan.

Miten sienitulehdus voi tarttua?

Nykyään on hyvin epätodennäköistä, että saat sieni-infektion käyttämällä piilolinssinesteitä. Jos sinulla on vanhoja pulloja Bausch & Lombin ReNu with MoistureLoc -nestettä, ne kannattaa hävittää välittömästi.

Piilolinssinestetehtaalla suoritettu tutkimus ei kuitenkaan löytänyt merkkejä sienen olemassaolosta, joten Bausch & Lombin muiden tuotteiden käyttäminen pitäisi olla turvallista. Kannattaa pitää linssit puhtaina ja seurata silmälääkärin ohjeita, vaikka huolimattoman linssien huollon ei olekaan todistettu aiheuttavan sieni-infektiota.

Lisäsuosituksia piilolinssien käyttäjille

Jos sinulle todella muodostuu sarveiskalvontulehdus, ota yhteyttä silmälääkäriisi, joka pystyy määrittelemään, onko tulehdus todella sienen aiheuttamaa. Jos kärsit liiallisesta silmien punoituksesta, sumeasta näöstä, kivuista, turvotuksesta, silmien vuodosta, runsaasta kyynelten muodostumisesta, lisääntyneestä valoherkkyydestä tai muista epätavallisista oireista, on syytä poistaa piilolinssit silmistä ja ottaa yhteyttä silmälääkäriin. Nämä oireet eivät välttämättä viittaa sienitulehdukseen, mutta kertovat kyllä siitä, että sinulla on ongelma, joka saattaa vaatia lääketieteellistä hoitoa.

Pidä piilolinssikotelosi täysin puhtaana ja vaihda se säännöllisin väliajoin. Pese kätesi aina saippualla ja vedellä ennen kuin käsittelet piilolinssejä.

Parhaat hinnat Biofinity

  • 2.
  • 31 €31
  • Shopping4net


Etsi lisää Biofinity piilolinssejä tästä!


Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2021 - Kaikki oikeudet pidätetään.