Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Hyvä ruokavalio - tie näkökyvyn

Ruokavalion muutos voi tehdä ihmeitä terveydellesi ja etenkin silmillesi. Häiriöitä kehittyy helposti kun keho ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita. A- ja C-vitamiini, Omega 3 ja antioksidantit ovat hyviä esimerkkejä ravintoaineista, jotka todistetusti auttavat parantamaan näkökykyä ja tiettyjä silmäsairauksia.

Sisällysluettelo

Pelkkä ruokavalion muutos ei valitettavasti ole riittävä tae näön parantamiseksi. Epäterveellinen ravinto tulee myös sulkea pois sillä pelkästään liittämällä alla mainitut ruoat ruokavalioosi ei ole riittävä teko terveytesi kannalta. Vältä paljon sokeria sekä hiilihydraatteja sisältäviä ruokia ja syö kohtuullisesti. Muista, liian paljon mitä tahansa on aina pahasta.

A-vitamiini

A-vitamiinin lähteitä ovat muun muassa maksa, kananmuna, maito, voi, juustot ja maksaöljy. Se tuottaa retinolipalmitaattia ja muuntaa sen retinoliksi, joka on silmän tarvitsema kemiallinen ainesosa.

Keho tuottaa retinolia, mutta vanhentuessamme varasto saattaa joskus hiipua. Siksi vanhoilla päivillä päivittäinen annos A-vitamiinia on tärkeä lisä.

A-vitamiini auttaa myös ehkäisemään glaukoomaa, silmäsairautta, jota esiintyy pääasiassa 40-50-vuotiailla. Glaukooma on vakava silmäsairaus, joka voi hoitamattomana johtaa täydelliseen näön menetykseen.

A-vitamiinin puutostila on iso ongelma ja se voi johtaa todellisiin silmäongelmiin. Syömällä sopivassa määrin eläinperäistä A-vitamiinia voit auttaa kehoa taistelemaan glaukooman tyyppisiä näkösairauksia vastaan.

C-vitamiini

Yksikään näköä parantava ruokavalio ei ole täydellinen ilman C-vitamiinia, jota esiintyy mehuissa, marjoissa ja hedelmissä. Tällä vitamiinilla on positiivinen vaikutus näkösairauksia, kuten verkkokalvon turvotusta ja harmaakaihia vastaan.

Antioxidantit

Silmänpohjan- eli verkkokalvon rappeuma (makuladegeneraatio) on silmäsairaus, josta usein kärsivät yli nelikymppiset. Tavanomaisia oireita ovat näön epätarkkuus, sokea alueet, heikentynyt pimeänäkö, sekä osittainen tai täydellinen sokeutuminen. Vihanneksissa ja hedelmissä esiintyvillä antioksidanteilla on todettu olevan positiivinen vaikutus silmänpohjan rappeuman riskin ehkäisemiseksi tai sen minimoimiseksi.

Omega-3

Omega-3 on erikoisen hyvä estämään glaukoomaa, sillä sen on todistettu vähentävän silmänpainetta jopa 13 %. Glaukooma on silmäsairaus, jossa näköhermo on vaurioitunut lisääntyneen silmän sisäisen paineen vaikutuksesta. Lohta, parsakaalia, kalaöljyä, maksaöljyä, saksanpähkinöitä, kaalia ja vihreitä lehtivihanneksia syömällä voidaan näin ollen vähentää silmän sisäisen paineen kohoamisen riskiä.

Ylläoleva lista sisältää suositeltuja ainesosia silmänterveydelle otolliseen ruokavalioon. Omega-3, A- ja C-vitamiini sekä antioksidantit ovat hyväksi silmille.

Saadaksesi lisää tietoa ruokavalion vaikutuksista näkökykyyn suosittelemme ajanvarausta paikalliselle silmälääkärille.

ADD

Add ilmoittaa voimakkuuden, joka vaaditaan lukemista tai muuta lähinäköä varten kaksiteholinsseissä.

Reseptissäsi saattaa olla myös muuta tietoa kuten väri värillisissä linsseissä, piilolinssiesi merkki, ja reseptin päiväys. Muista, että reseptien saaminen linsseille ei ole sama asia kuin linssien sovittaminen. Eri silmät saattavat vaatia erikokoisia linssejä, jotta ne sopisivat ihanteellisesti. Silmien muoto saattaa myös vaihdella ajan kuluessa, joten ei kannata hämmästyä, vaikka numerot olisivat hieman erilaiset jokaisen tutkimuksen jälkeen, varsinkin jos tarkastutat silmäsi vain kerran vuodessa.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!

Tarjouksia Värilliset linssit

Adore Bi-toneAdore Bi-tone
37,90 €
Lenson

Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2024 - Kaikki oikeudet pidätetään.