LensShopper - Piilolinssien hintavertailu

Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Facebook TwitterEmail

Piilolinssien resepti

Monien mielestä piilolinssit ovat ideaali vaihtoehto silmälaseille. Valitettavasti piilolinssien hankkiminen ei ole niin helppoa, että pelkkä kauppaan marssiminen ja rasian pyytäminen riittää. Piilolinssit vaativat reseptiä aivan kuten lääkkeetkin. Vaikka tietäisit tasan tarkkaan mitä tarvitset, kukaan ei voi myydä sinulle linssejä ilman reseptiä.
Piilolinssien resepti kestää yleensä vuoden ja sen jälkeen lääkärin pitäisi tarkastaa silmäsi uudelleen. Mitä piilolinssireseptissä tarkalleen ottaen lukee?

Linssireseptin ymmärtäminen

Reseptissäsi saattaa olla eri numerot kummallekin silmälle. OS tai V viittaa vasempaan silmään. Lyhenne OS tulee latinan kielen oculus sinister sanasta. OD (oculus dexter) tai O viittaa oikeaan silmään. OU (oculus uterque) kumpaankin silmään.

Linssien taittovoima (SF tai PWR)

Tietyt numerot esiintyvät otsikon PWR tai Sf alla. Tämä numero, joka mitataan dioptereissa, viittaa taittovoimaan. Numero ilmoittaa tarvittavan taiton, jotta potilaan näkö paranee arvoon 20/20 kaukonäössä. Negatiivinen numero tarkoittaa likinäköisyyttä ja positiivinen numero kaukonäköisyyttä. Mitä isompi numero, sitä suurempaa korjausta vaaditaan.

Kaare (BC) ja halkaisija (DIA)

Kaare kertoo, kuinka paljon linssin pitäisi kaareutua, jotta se vastaisi sarveiskalvosi takaosan kaareutumista. Halkaisija kertoo, kuinka pitkä etäisyys on linssin reunalta toiselle.

Sylinteri (CYL) ja AXIS

Piilolinsseissä sylinteri mittaa hajataiton astetta dioptereissa. Jos sinulla on kaukonäköön liittyvä hajataitto, lukema on positiivinen. Likinäköisessä hajataitossa arvo on negatiivinen. Axis on asteina ilmoitettu numeroarvo, jonka linssin on pyörittävä, jotta hajataiton vaatima linssin muoto voidaan kompensoida.

ADD

Add ilmoittaa voimakkuuden, joka vaaditaan lukemista tai muuta lähinäköä varten kaksiteholinsseissä.

Reseptissäsi saattaa olla myös muuta tietoa kuten väri värillisissä linsseissä, piilolinssiesi merkki, ja reseptin päiväys. Muista, että reseptien saaminen linsseille ei ole sama asia kuin linssien sovittaminen. Eri silmät saattavat vaatia erikokoisia linssejä, jotta ne sopisivat ihanteellisesti. Silmien muoto saattaa myös vaihdella ajan kuluessa, joten ei kannata hämmästyä, vaikka numerot olisivat hieman erilaiset jokaisen tutkimuksen jälkeen, varsinkin jos tarkastutat silmäsi vain kerran vuodessa.


Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja | Kerro kaverille | Sivukartta | RSS


Nettilinssit

Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2018 - Kaikki oikeudet pidätetään.