Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Optikko antaa piilolinssireseptisi mutta mitä numerot tarkoittavat?

Nykyään yhä useammat käyttävät mieluummin piilolinssejä kuin silmälaseja. Piilolinssien tuoma vapaus koetaan hyvänä.

Sisällysluettelo

Näin erityisesti, kun on kyse fyysistä aktiviteettia koskevista tilanteista ja on huomattu, että on olemassa apuväline, jota ei tarvitse ajatella; silmälasit saattavat muistuttaa olemassaolostaan päivän aikana – piilolinssit vain ovat paikoillaan. Piilolinssit on hyvä valinta, mutta täytyy olla tietoinen joistakin asioista ostettaessa ja joita pitää harkita.

Optikko antaa piilolinssireseptisi mutta mitä numerot tarkoittavat?

Kaksi annettua yksityiskohtaa koskee hoitoa ja reseptiä. Säännöllinen piilolinssien hoito antaa niille pidemmän käyttöajan ja estää sinua käyttäjänä saamasta infektioita ja muita seuraamuksia. Piilolinssineste, varovaisuus, huolellisuus silmään laitettaessa ja poisottamisessa ja kyseisten linssien käyttöohjeen noudattaminen (viikkopiilolinssit, kertakäyttöpiilolinssit vai kuukausipiilolinssit, materiaali jne.) on välttämätöntä saadaksesi täyden hyödyn piilolinsseistäsi.

"On välttämätöntä käydä näkötestissä optikolla ja saada piilolasiresepti. Resepti on voimassa vuoden, jonka jälkeen se pitää uusia. Vääränlaiset piilolinssit voivat vahingoittaa silmiä ja siksi näin on ehdottomasti toimittava".

Sama pätee reseptiin. Samalla tavalla kuin silmälasien kanssa, sinun pitää ensin tietää minkälainen näköhäiriö sinulla on ennen kuin voit alkaa ajatella millaiset piilolinssit valitset. Sinun pitää ensin käydä optikolla, tehdä näöntarkastus ja sen jälkeen saada resepti. Resepti, jonka optikko kirjoittaa on voimassa vuoden ja sen jälkeen se pitää uusia.

piilolinssireseptisi

Silmäsi ovat ainutkertaiset – oikea piilolasiresepti on välttämätön

Vaikeaako? Ei ollenkaan. Se on sinun parhaaksesi. Piilolinssit ovat herkät – vääränlaiset linssit voivat aiheuttaa esimerkiksi hapenpuutetta silmässä ja punaiset silmät. Pahimmassa tapauksessa voit saada tulehduksen ja sarveiskalvo vahingoittuu.

Meillä on monenlaisia olosuhteita ja piilolinssien materiaalin valitseminen on siksi henkilökohtaista. Optikon täytyy kirjoittaa sinun erityistarpeisiisi sopivien piilolinssien resepti. Siksi sinun on ehdottomasti saatava piilolinssireseptisi optikolta.

 • Tärkeä yksityiskohta: Et voi käyttää silmälasireseptiäsi piilolinssien tilaamiseen.

Miten tulkitsen piilolinssireseptiäni?

Luonnollinen kysymys, jonka teet tultuasi optikolta: miten tulkitsen piilolinssireseptiäni? Yksinkertainen vastaus on paperilla olevissa kaikissa kirjaimissa ja numeroissa, ne vastaavat niitä perusominaisuuksia, joita optikko määrää silmillesi ja näkövirheeseesi. Ne koskevat muotoa, vahvuutta ja nestepitoisuutta ja materiaalia, joissakin tapauksissa ne koskevat myös erityistä mallia.

"Tietyissä tapauksissa optikko ei ole halukas luovuttamaan piilolinssireseptiä. siitä yksinkertaisesta syystä, että hän haluaa sinun ostavan piilolinssit suoraan heiltä. Sinulla on kuitenkin oikeus saada kopio itsellesi ja sinulla on oikeus ostaa piilolinssit mistä tahansa."

Ennen kuin pilkomme kaikki tavalliset piilolinssireseptissä ilmenevät kirjaimet ja numerot on mainittava seuraavaa: Monet optikot ovat haluttomia kirjoittamaan reseptin. Näin tapahtuu vain yksinkertaisesti siksi, että he haluaisivat sinun ostavan piilolinssisi heidän liikkeestään. Sinulla on kuitenkin – potilastietolain mukaan – oikeus saada kopio piilolinssireseptistäsi ja myöskin oikeus ostaa piilolinssit mistä mieluiten haluat.

Selvitämme tavallista piilolinssireseptiä vähän tarkemmin ja otamme kaiken ihan alusta.

 • O(R) V(L)Se on yksinkertaisesti sinun oikea, (Oikea, Right) ja sinun vasen (Vasen, Left) silmäsi
 • POW/PWR/SPH -Vahvuus: Plus- ja miinusarvo kertovat miten voimakas näkövirheesi on. Se antaa myös tiedon oletko liki- vai kaukonäköinen. Positiivinen arvo kertoo, että olet kaukonäköinen, kun taas negatiivinen arvo ilmoittaa, että olet likinäköinen.
 • BC – Kaarevuus: Kaarevuus ilmoittaa miten kupera linssi on. Arvo itsessään kertoo miltä ympyrän kaaren säde näyttää – se vastaa piilolinssin sisäpuolta. Mitä matalampi arvo, sitä enemmän kuperuutta. Kaarevuus ilmoitetaan millimetreissä.
 • DIA – Halkaisija. Halkaisija ilmoittaa molempien ulkopintojen etäisyyden – otettuna suoraan piilolinssin keskikohdasta. Ilmoitetaan millimetreinä.
 • CYL – Sylinteri: Sylinteri kertoo, miten passiivinen näkövirheesi on. Sitä käytetään vain taittovirheissä.
 • AX – Akseli: Tästä saat tietää taittovirheesi suunnan
 • ADD – Lisävahvuus: Tämä arvo ilmoittaa eri kenttien vahvuuseron moni- tai kaksiteholinsseissä. Arvot ovat High, Low ja Medium – myös lukuja käytetään.

Ajattele:

 • Uusi vuosittain piilolinssireseptisi optikolla.
 • Jos vaihdat piilolinssityyliä, sinun pitää mennä optikolle ennen sitä. Sen vuoksi, että tiedät sopivatko uudet piilolinssit todella silmillesi. Sovittaminen vähentää vahinkojen ja vaivojen esiintymistä.
 • Et voi käyttää silmälasireseptiäsi tilataksesi piilolinssit.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!

Tarjouksia Värilliset linssit

Adore Bi-toneAdore Bi-tone
36,90 €
Lenson

Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2023 - Kaikki oikeudet pidätetään.