Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Lapset ja piilolinssit - milloin lapset voivat alkaa käyttää piilolinssejä?

Taittovirhe ei ole ainoastaan vanhuksia koskeva näköhäiriö. Tosiasia on, että taittovika on suhteellisen yleistä lapsilla ja että se on itseasiassa viime vuosina lisääntynyt, kun havaittiin, että näköongelmat ovat tulleet hiipien entistä enemmän esiin iän myötä.

Vanhempana luonnollisesti halutaan lasten parasta tässä asiassa – ja että kyseinen lapsi näyttäisi mahdollisimman hyvältä ja että oikea apuväline olisi mukautettu siihen taittovirheeseen, josta lapsi kärsii. Monet vanhemmat pitävät itsestäänselvyytenä, että piilolinssit eivät ole paras ratkaisu - mutta harvat ovat todella tutkineet mahdollisuutta antaa lapselleen piilolinssejä silmälasien sijaan.

Lapset ja piilolinssit

Silmien muoto ei ole kovinkaan erilainen verrattaessa lapsia ja aikuisia. Siksi myös lapset voivat käyttää piilolinssejä. On kuitenkin syytä pitää mielessä muutamia tärkeitä asioita koskien lapsia ja piilolinssejä.

  • Piilolinssejä saisi käyttää ainoastaan ne lapset, jotka käyttävät jatkuvasti silmälaseja.
  • Lapsen on oltava riittävän vanha / kypsä ymmärtämään linssin huoltamisen tärkeys. Väärinkäytettäessä on olemassa ilmeinen riski esimerkiksi silmätulehdukselle. Vanhempana sinun pitäisi olla erityisen varovainen, kun lapset, luonnollisesti voivat helposti unohtaa tämän.
  • Lapsen pitäisi pystyä laittamaan ja poistamaan omat piilolinssinsä itse. On myös tärkeää, että kyseinen lapsi ymmärtää, miksi linssejä tarvitaan ja kuinka kauan niitä voi käyttää. Hyvä vinkki tässä on luoda rutiinit, joissa piilolinssit laitetaan esimerkiksi aamulla hammasten harjausten yhteydessä ja poistetaan illalla vastaavasti.
  • Piilolinssien tulee olla optikon määräämiä ja huolellinen tarkastus pitäisi tehdä perusteellisesti testauksen yhteydessä.

Jos lapsi hoitaa piilolinssejään samalla tavalla kuin aikuinen, ei ole riskejä. Sitä vastoin tästä on selviä etuja. Piilolinssit eivät ole samalla tavoin tiellä kuin lasit. Lisäksi saa paremman panoraamakuvan, jolloin kehykset eivät ole edessä. Kolmas etu, joka liittyy ensimmäiseen, on, että piilolinssit ovat mukavat. Piilolinssien ja lasien välillä on myös taloudellinen etu. Vanhemmille voi tulla kalliiksi ajan myötä korvata kadonneet lasit - piilolinssit eivät ole vaarassa kadota samalla tavalla.

Me voimme kuitenkin sanoa, että suurin etu on uudelleen hankittu itsetunto. Valitettavasti silmälaseja käyttävät lapset tuntevat usein itsensä erilaiseksi ja he ovat vaarassa joutua kiusatuiksi koulussa. Monille lapsille tämä on suuri pelko, joka voi lapsipsykologitutkimuksen mukaan johtaa merkittäviin mietiskelyihin ja negatiivisiin ajatuksiin. Piilolinssit voivat siis ehdottomasti johtaa parempaan itsetuntoon ja avoimempaan lapseen.

Tiedot lasten näön kehittymisestä ja siitä, miten voit vanhempana toimia

Kun lapsi on syntynyt, iiris ei ole täysin kehittynyt; mikä tekee lasten silmien väristä aluksi suhteellisen kirkkaan ja vähitellen tummuvan ensimmäisen kahdentoista kuukauden aikana ja siitä näet, millainen kyseisen lapsen silmävärin geneettinen piirre on. Vastasyntyneellä lapsella on noin 3% aikuisen näöstä. Näön terävyys ja kapasiteetti kasvavat asteittain.

Kuten missä tahansa tarvitaan harjoitusta ja tämä koskee myös näköä, lapsi tarvitsee vähän apua matkan varrella. Vanhemmalle voi olla hyvä tapa etsiä ja löytää katsekontakti lapseen noin 30 senttimetrin etäisyydeltä. Sen jälkeen voit keinuttaa päätä sivuttain ja katsoa, pystyykö lapsi pitämään katsekontaktin. Se tarjoaa sekä hyvää harjoitusta, että osittain tärkeitä vihjeitä siitä, kehittyykö lapsi oikealla tavalla.

Entä värinäkö? Lapsi näkee tavallisesti 2-5 kuukauden kuluessa värit selkeämmin. Ja; lapsi alkaa myös nähdä värieroja toisiaan muistuttavissa väreissä - esimerkiksi punainen ja oranssi. Kun lapsesi osoittaa selkeää kiinnostusta värikkäisiin leluihin, on myös todennäköistä, että näkö (värinäkö) kehittyy oikein. On lisättävä, että lapsen näkö on täysin kehittynyt kymmen vuoden iässä ja että näkö - toisin kuin kuulo - kestää kauemmin kehittyä.

Jos katsot, miten lapsi näkee asioita ja miten kyseinen lapsi harjoittaa näköään, käsistä tulee tärkeä apuväline. Lapsi, joka löytää jotain jännittävää samalla kun yrittää - ja onnistuu – saa otteen kyseessä olevasta aiheesta, käy läpi tärkeän prosessin; sekä näön kehittymisen että hienomotoriikan kehittymisen kannalta. Vanhempana voit seurata lastasi ja kiinnittää enemmän huomiota tiettyihin asioihin. Varmista, että lapsesi voi asteittain keskittyä paremmin - esimerkiksi kasvoihisi.

"Jos lapsesi - kolmen kuukauden ikäisenä - osoittaa merkkejä jatkuvasta karsastuksesta tai siristää, se voi vaikuttaa haitallisesti motoriikkaan. Käynti silmälääkärillä voi olla hyvä idea, jossa tarkoituksenmukaiset toimenpiteet voidaan tehdä"

Näin voi kuitenkin joskus tapahtua, ikään kuin lapsi näyttäsi siristävän, mikä johtuu siitä, että silmien lihakset eivät ole vielä täysin kehittyneet. Sama pätee, jos kyseessä oleva lapsi karsastaa. Tässä kuitenkin tulee vanhempien olla tarkkaavaisia. Jos siristys tai karsastus jatkuu, kun lapsi on ohittanut kolmen kuukauden iän, voi olla hyvä antaa silmälääkärin tarkistaa silmät.

Karsastus tai siristys voi vaikuttaa lapsen muuhun motoriikkaan kuten silmä -käsi koordinaatioon, edelleen konttaamiseen ja myöhemmin ensimmäisiin askeliin. Optikko / silmälääkäri voi tehdä tutkimuksen sekä arvioida, onko toimenpide tarpeellinen toteuttaa.

Jatkuva näön kehittyminen ja perinnölliset näkövirheet

Sillä, että lapsi näkee huonommin kuin aikuinen, ei ole paljon tekemisissä silmien kanssa - se liittyy kehittymättömämpiin aivoihin. Vanhemmille voi olla hankalaa seurata kehitystä puhtaasti visuaalisesti ja rinnastaa tätä muuhun motoriseen kehittymiseen. Kun lapsi alkaa ryömiä, kävellä ja juosta silloin kehittyy myös syvyyden ja etäisyyden arviointi. Tässä iässä on kuitenkin havaittavissa joitain merkkejä näkövirheistä. On arvioitu, että noin kuusi prosenttia kaikista alle nelivuotiaista lapsista kärsii itsestään korjautumattomista taittovirheistä.

Onneksi on olemassa hyviä testejä ja menetelmiä tämän määrittämiseksi - ja tietysti myös apuvälineitä. Kyseisiin testeihin voi kuulua, että silmälääkäri näyttää kuvia valkoisista, mustista ja harmaista esineistä - kuvia, jotka vähitellen kapenevat ja joista nähdään, suosiiko lapsi tiettyjä esineitä, malleja tai näkeekö kyseinen lapsi, yksinkertaisesti, vain asioita, joita ei enää näytetä.

Useissa tapauksissa silmälääkärit suosittavat vanhempia, jotka epäilevät lapsensa näkövirhettä ottamaan kuvia lapsestaan ilman korjaavaa suodatinta. Näiden kuvien avulla voidaan nähdä, heijastavatko lapsen silmät tasaisesti valoa vai onko toinen silmistä huonompi / parempi. On myös näkövirheitä, jotka useissa tapauksissa ovat lapsilla itsekorjautuvia, näihin kuuluu niin sanottu kyynelkanavan tukos, jolloin lapsi ei pysty tuottamaan kyyneleitä normaalisti - tämä voi johtaa silmien ärsyyntymiseen, toistuviin silmätulehduksiin ja hyvin vetisiin silmiin.

"Näkövirhe on usein perinnöllinen. Jos sinä tai kumppanisi kärsitte jonkinlaisesta näkövirheestä, lapsesi voi periä tämän. Tähän voitte vanhempina kiinnittää lisää huomiota ja hakea apua tarvittaessa. Tärkeää on toimia nopeasti, jotta lapsen kehitys ja jokapäiväinen elämä eivät kärsi"

Näkövirhe, jota pitää käsitellä jo varhaisessa vaiheessa, koskee amblyopiaa - tämä näkövirhe johtuu siitä, että silmä ottaa vastaan enemmän näköimpulsseja kuin mitä toinen näkee. Yksinkertaisti silloin toinen silmä voi työskennellä kovemmin kuin toinen - mikä saa toisen olemaan "rentona" tai karsastamaan. Englanninkielessä puhutaan Lazy Eyeista; suomenkielessä tämä on laiska silmä - mutta silmästä tulee riippuvainen toisesta. Ennusteet ovat kuitenkin hyviä, jos tehdään oikeanlainen käsittely - lasit tai silmälappu - varhain ja koska useissa tapauksissa silmissä ei ole mitään varsinaista vikaa, tavallisesti päästään käsittelemään ongelmaa tehokkaasti. Jos epäilet lapsellasi amblyopiaa, on suositeltavaa varata aikaa silmälääkäriin tai lastenlääkäriasemalle.

Vielä yksi asia näkövirheistä, ne ovat usein perinnöllisiä. Jos sinä ja / tai kumppanisi kärsitte jonkinlaisesta näkövirheestä, ei ole aivan mahdotonta, että lapsesi - nyt tai tulevaisuudessa - voi kokea saman. Koska nykyaikaiset apuvälineet ovat niin kehittyneitä, näköhäiriöstä ei tarvitse kärsiä - riippumatta siitä, mikä ikäisiä ollaan. Tärkeää on, että oikeaa apua on saatu, jotta voidaan elää tavalliseen tapaan.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!


Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2022 - Kaikki oikeudet pidätetään.