Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Kuivat silmät ja piilolinssit

Ovatko silmäsi hiekkaisen tuntuiset, ärtyneet, pistelevät, väsyneet, hiukan punaiset, näetkö hieman joskus hieman suttuisesti tai valuvatko kyyneleet? Jos sinulla on jotkut tai jokin näistä vaivoista voi se johtua siitä, että kyynelkalvosi on heikomman laatuista, mikä voi tapauksessasi johtua monesta syystä. Toisinaan heikko kyynelkalvo vaikuttaa silmän pintaan.

Sisällysluettelo

On viisasta tutkituttaa silmänsä jos on kyynelkalvo-ongelmia, ”Kuivat silmät” jotta löytyy syy ja voidaan saada neuvoja ja käsitellä mahdollisia komplikaatioita säännöllisesti." Lis Forslund, silmälääkäri Eye Center Stockholm

Miksi jotkut saavat kuivat silmät?

Koetko, että silmäsi tuntuvat kuivilta, eivätkä ne tuota nestettä samalla tavalla kuin aiemmin, silloin voi olla hyvä käydä optikolla tai silmälääkärillä selvittämässä miksi silmäsi ovat tulleet kuivemmiksi. Siihen voi nimittäin olla useita syitä ja useimmiten on hyvin helppoa päästä eroon vaivoista, joita kuivat silmät aiheuttavat.

Kuivat silmät ja piilolinssit

Jos käytät piilolinssejä sekin voi aiheuttaa kuivuutta – usein muiden seikkojen kanssa – ja tällöin voi erityiset silmätipat etukäteen käytettynä olla hyvin tehokas keino.

"Piilolinssien käyttäjä saa helpommin kyynelkalvo-ongelmia koska silmässä on vieras esine. Samanaikaisesti sarveiskalvon ja sidekalvon pinnan tunto on piilolinssinkäyttäjällä alentunut. Oire voi silloin olla poissa mutta muutos on olemassa." Lis Forslund silmälääkäri, Eye Center Stockholm

Tiedetään, että markkinoilla on lukuisia valmisteita ja sen vuoksi voi olla hyvä kysyä neuvoa optikoltaan tai silmälääkäriltään ennen kuin päättää.

Silmätipat & kosteustipat, jotka auttavat linssien käyttäjää

Yksi esimerkki, jota tavallisesti suositellaan piilolinssinkäyttäjän silmätipoiksi, on käyttökelpoinen Systane ja tätä juuri siksi, että nämä silmätipat sisältävät – ja valmistetaan luonnonmukaisesta aineesta – Guaranasta, (jota on Guarana -kasvissa) – eikä näin tuo silmään juurikaan keinotekoisia aineita.

Systane toimii luonnollisena liukasteena, korvaten sen kyynelnesteen puutteen, joka voi johtua piilolinssien käyttämisestä. Tämä puutos selittyy yksinkertaisesti sillä, että piilolinssit absorboivat kyynelnestettä koska ne ovat juuri sen kyynelkanavan vieressä, joka peittää sarveiskalvoa – tämä vuorostaan voi aiheuttaa vaivan, joka tuntuu kuivina silminä.

Joitakin mainitsemisen arvoisia Systanen hyviä puolia on, että nämä silmätipat tai mukavuustipat, kuten niitä myös kutsutaan, säilyvät pitkään käyttökelpoisina – kuusi kuukautta pakkauksen avaamisesta – ja itse linssejä on miellyttävä pitää pidempään. Systane on juuri näiden seikkojen vuoksi se tuote, jota tavallisimmin optikot USA:ssa, Euroopassa ja Ruotsissa suosittelevat poikkeuksetta.

Linssinesteen ja silmätippojen yhdistelmä saattaa auttaa piilolinssien käyttäjää

Voi myös tulla mieleen, että ehkä päivittäin piilolinssejä käyttävän silmätipat tarvitsevat täydennystä. Esimerkiksi se, että selvitetään, minkälaista piilolinssinestettä käytät, voisi olla ensimmäinen vaihe. Tosiasia nimittäin on, että monet, jotka kärsivät kuivista silmistä käyttävät liian alhaisen desinfioimisasteen omaavaa piilolinssinestettä.

Nykyään on uudistettuja ja uudentyyppisiä piilolinssinesteitä – esimerkiksi Opti-Free EverMoist ja Opti-Free PureMoist – jotka pitävät linssit kosteina pidempään kuin toisenlaiset piilolinssinesteet. Nämä voivat tuntua mukavilta jopa 16 tuntia; ero on epäilemättä suuri ja juuri tämä päivitettyjen piilolinssinesteen ja silmätippojen yhdistelmä on tavallisesti ratkaisu piilolinssien käyttäjän kuiviin silmiin.

Mitä muita syitä on kuiviin silmiin?

Ei tarvitse olla niin, että silmiesi kuivuus johtuu piilolinssien käytöstä. Päinvastoin, on luultavasti muitakin syitä. Jopa henkilöt, jotka eivät käytä piilolinssejä kärsivät siitä mitä suurimmassa määrin. Voimme antaa muutamia esimerkkejä syistä, jotka aiheuttavat kuivat silmät:

  • Vähentynyt räpsyttely: Normaalisti räpäytämme silmiä noin viisi kuusi kertaa minuutissa. Se riittää siihen, että silmät peittyvät uudella kyynelnesteellä, joka kerran, kun silmäluomet hipaisevat toisiaan. Kun istut tietokoneen ääressä, ajat autoa, katsot TV:tä, luet tai teet jotain, joka vaatii suurta katseen keskittämistä, silloin räpyttelet harvemmin. Tietyissä tapauksissa vain kerran minuutissa. Nykyään tämä syy on selvästi tavallisempi kuin aiemmin koska käytämme tietokoneita, tabletteja ja kännyköitä enenevässä määrin.
  • Ikääntyminen: Mitä vanhemmiksi tulemme sitä vähemmän luonnollisesti silmät tuottavat öljyä. Öljyllä, jota on kyynelnesteessä, on tärkeä tehtävä, jottei kyynelneste kuivu liian nopeasti: jos öljy poistetaan (rasvat) saat kuivemmat silmät.
  • Ympäristö: Koneellinen ilmanvaihto ja lämmin, kuiva ilmasto ovat tavallisin syy kuiviin silmiin. Tässä voidaan mainita myös savu, korkea korkeus, tuuli ja aurinko, jotka voivat vaikuttaa.
  • Hormonaaliset muutokset: Ikäännyttäessä limakalvosto on tavallisin syy kuiviin silmiin. Tästä kärsivät vanhemmat naiset, joilla tapahtuu hormonaalisia muutoksia; tämä johtuu siitä, että hormonit vähenevät ja sitä myöden vähenee myös silmännesteen tuotanto.
  • Lääkitys: Tietyt lääkeaineet voidaan yhdistää kuiviin silmiin. Muun muassa seuraavat voidaan mainita: Reseptivapaat antihistamiinit, antidepressiivit ja suun kautta nautittavat ehkäisyvalmisteet, beta-salpaajat, rauhoittavat lääkkeet ja valmisteet, jotka avaavat nenän ilmatiehyitä.
  • Autoimmuuni sairaudet: Selvin esimerkki sellaisesta sairaudesta on Sjögrenin Sydroma, joka aiheuttaa tulehduksen kyynelnestettä tuottavassa kyynelrauhasissa; kyynelkalvo saa vähemmän nestevirtaa. Muita autoimmuunisairauksia – niitä on yli 80 kpl, jotka voidaan yhdistää kuiviin silmiin – MS tauti, ali tai yli aktiivinen kilpirauhanen ja lupus.

Silmätipat toimivat kuiviin ja punaisiin silmiin

Kysymys on varsin luonnollinen: Löytyykö mitään apua kuiviin silmiin? Jos sivuutamme tekstin millä aloitimme ja mikä koskee piilolinssien käyttäjiä, tällöin voimme mainita muutamia asioita, jotka voisivat olla hyödyllisiä vinkkeinä. Meidän on kuitenkin sanottava, että sinun on hyvä aina käydä silmälääkärillä selvittämässä mikä syy on kuivien silmien takana.

Systane

Onko kyseessä sidekalvontulehdus - jonka yleisenä oireena on hyvin punaiset silmät – joiden pitäisi, joidenkin lääkitsemisyrityksen jälkeen levätä, saada voidetta tai silmätippoja.

Kuivumisesta aiheutuvia punaisia silmiä voidaan lievittää silmätippojen avulla. Silmätipat kuiville ja / tai punaisille silmille ovat usein kaikkein paras ratkaisu. Aiemmin mainittu Systane silmätipat ovat tehokkaita sekä kuiville, ärsyyntyneille että punaisille silmille. Mutta kuten sanottu, ota ensin yhteyttä silmälääkäriin tai optikkoon.

"Jos käytät piilolinssejä, on viisasta tutkituttaa silmiäsi vuosittain ja aina jos ilmenee pienintäkin vaivaa." Lis Forslund Silmälääkäri, Eye Center Tukholma

Muita aputoimenpiteitä, jotka voivat lievittää haittaa

Silmätippojen pehmennyksen lisäksi voimme mainita joitain muita apukeinoja, jotka voivat lievittää kuivia- ja punasilmäisten ongelmia. Helpointa, jos otat vinkeistä vaarin:

  • Vältä suoraa ilmakontaktia. Yritä välttää ilmastointia autossa - tai suunnata se toiseen suuntaan. Suoraan puhaltava ilmaa kuivattaa silmiä. Jos esimerkiksi menet hiihtämään, sinun on syytä käytettää silmälaseja, jotka suojaavat silmiä kovalta tuulelta.
  • Lepää: Jos sinulla on työpaikka, jossa istut paljon tietokoneen ääressä, muista ottaa välillä jalkavenytyksiä, samalla räpyttele silmiä muutaman kerran, hiero silmiäsi ja kohdista katse muualle kuin näyttöön. Päätelasit ovat myös hyvä työkalu säästämään silmiäsi yleensä muiden samanlaisten tehtävien parissa.
  • Vältä tupakansavua. Tupakointi aiheuttaa kuivat silmät, joten se on myös hyvä syy, mistä olisi hyvä lopettaa. Myös passiivinen tupakointi vaikuttaa.
  • Pese: Silmäluomien reunojen säännöllinen peseminen lisää kyynelikalvon vakautta. Hyvä hygienia lievittää kuivia silmiä. Käytä lämpimiä kompressoreita ja laimeaa vauvan shampoota; kuitenkin on huuhdottava huolellisesti jälkikäteen.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!

Tarjouksia Värilliset linssit

Adore Bi-toneAdore Bi-tone
36,90 €
Lenson

Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2023 - Kaikki oikeudet pidätetään.