Nettilinssit.fiPiilolinssien hintavertailu

Nettilinssit.fi - Piilolinssit Alltomlinser.se - Linser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Piilarinet

Näkötarkastus – Mitä tapahtuu? - Paljonko se maksaa?

Sitä myöten, kun vanhenemme, meille ilmaantuu vaivoja ja häiriöitä. Lihaksistomme heikkenee ja vaatii enemmän ponnisteluja selviytyä asioista, jotka aiemmin olivat helppoja. Joskus voimme jopa tarvita apuvälineitä elääksemme sellaista elämää kuin haluamme.

Sisällysluettelo

Silmät eivät tässä tapauksessa ehdottomasti ole mikään poikkeus – pikemminkin sääntö. Näkömme tulee huonommaksi, mitä vanhemmiksi tulemme ja sen useimmat meistä kokevat. Tietyissä tapauksissa jo melko aikaisin – toisille ongelmia tulee vähän myöhemmin. Ongelmat, jotka sitä paisi ovat ihmisillä erilaisia ja toimenpiteet myös vaihtelevat. Lähestymistapa siihen miten löytää ja saa vastauksen silmäongelma laatuun on tästä huolimatta sama: tehdä näkötarkastus.

Näkötarkastus

Näkötarkastusta varten täytyy mennä optikolle joka voi huolellisen tarkastuksen perusteella kertoa minkä tyyppinen silmien/näön tila on ja siellä hän sitten voi kirjoittaa reseptin sopivaan apuvälineeseen esimerkiksi silmälaseille tai piilolinsseille. Monet lykkäävät näkötarkastusta; joko pelosta tai rajoitetummasta syystä, että silmälasit olisivat esteettisesti rumentavat.

Silmiesi terveyttä kontrolloidaan näkötarkastuksella

Molemmissa tapauksissa täytyy ajatella kaksi kertaa. Jos sinulla on näkövirhe, suuri etu on saada sopiva apuväline mahdollisimman pian, niin että arjestasi tulee parempaa (ja sellaista arkea mihin olet tottunut) ja että näkösi ei huonone edelleen. Oletatko, että silmälasit jostain syystä eivät sopisi sinulle – kyllä, silloin piilolasit ovat täydellinen vaihtoehto.

Näkötarkastus on sitä paitsi enemmän kuin vain näön tarkastus; itse sana on hieman harhaanjohtava. Tosiasia on, että näkötarkastuksessa tarkastetaan silmät ja sen kautta voidaan löytää sairauksia, jotka näin voidaan estää/parantaa ajoissa ja aikaisemmalla tutkimisella.

Siksi termi silmien tutkimus, voi olla kannattava ja antaa paremman kuvan kuinka kattava näkötarkastus todella on. Saat yksinkertaisesti vastauksen, miten silmäsi oikein voivat.

Näkötarkastus pitää tehdä säännöllisesti

Näkötarkastuksella voidaan paremmin ennakoida näköhäiriöitä ja silmäongelmia. Voidaan tehdä selkeitä rinnastuksia alueelta toiselle vahvistamaan säännöllisten optikon tarkastusten arvoa – nimittäin hammaslääkäri. Useimmat ihmiset käyvät säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksessa; saman tavan ja ajatuksen pitäisi koskea myös optikolla käyntiä. Näkötarkastus ei myöskään maksa kovin paljon (tähän palaamme myöhemmin) ja sitä kannatta ehdottomasti pitää omaan terveyteen investoimisena.

Piilolinssineste – piilolinssien puhdistus ja säilytys

Luonnollinen kysymys on seuraava: Miten näkötarkastus tehdään? Yksinkertaistettuna voimme jakaa sen kolmeen osaan:

 • Esitutkimus: tapaat optikkosi ja kerrot ongelmasi. Pienempi tutkimus – ”esitutkimus” tehdään myymälässä.
 • Tutkimus: Suurin osa käsitellään tässä osassa; näkösi tarkastetaan huolellisemmin optikolla.
 • Resepti: Tutkimuksen jälkeen sinä ja optikkosi keskustelette ongelmista, joita havaittiin sekä siitä minkä tyyppistä ratkaisua sinulle suositellaan. Se voi koskea silmälaseja ja/tai piilolinssejä, ei väliä kumpaa, sillä resepti kirjoitetaan käytettäväksesi.

Tämä oli yksinkertainen selvitys. Jos sitten pilkomme nämä kolme osaa pienemmiksi osa-alueiksi seuraava kohta voi antaa paremman kuvan mitä näkötarkastuksessa oikeasti tapahtuu.

 • Alkututkimus:Näkösi tarkastetaan tietokoneella myymälässä. Optikko saa nopeasti kuvan siitä, miten silmäsi ja näkösi toimivat.
 • Tausta ja odotukset: Voit istua optikon kanssa ja kertoa ajankohtaisista näköongelmistasi sekä antaa tietoa mahdollisista lääkkeistä, sukutaustasta (onko suvussasi silmäsairauksia) ja kertoa yleensä kaikesta mikä liittyy silmiesi terveystilanteeseen. Katsotte edelleen lähemmin sinun tarpeitasi ja miltä arkesi näyttää – urheiletko paljon, oletko aktiivinen, istutko paljon tietokoneen äärellä ja onko muita huomioitavia asioita? Kaikki asetetaan kontekstiin, joka helpottaa sinua ja optikkoasi löytämään ratkaisun.
 • Alustavat testit: Erilaisia tutkimuksia tehdään, jotta voidaan mm. arvioida mahdollinen karsastus, miten värinäkösi toimii sekä millainen näkökenttäsi on.
 • Refraktiotarkastus: Optikko tekee useiden erilaisten tutkimusten jälkeen yhteisarvion silmiesi tilasta, millaisia sopivia vaihtoehtoja on sekä millainen voimakkuus silmälaseissasi tai piilolinsseissäsi olisi.
 • Silmien yhteistyö: Mahdollisimman hyvän arjen saavuttamiseksi silmiltä vaaditaan yhteistyötä. Tämä yhteispeli tarkastetaan, ja se määrää myös, miten silmäsi liikkuvat; kaikki tämä sen vuoksi, että sinun näkösi olisi tulevaisuudessa mahdollisimman mukava.
 • Silmien terveys: Instrumenttien avulla tarkistetaan silmät sekä sisä- että ulkopuolelta jotta suljetaan pois mahdolliset silmäsairaudet (jos sellaisia on, niitä täytyy käsitellä toisella tavalla)
 • Resepti: Sinä ja optikkosi löydätte yhteisen korjaus vaihtoehdon – pöydällä olevien faktojen perusteella; mukaan lukien toiveesi.
 • Tarkastus protokolla: On hyvä että noudatetaan tarkastusprotokollaa, jossa optikko on kirjoittanut muistiin näkövirheesi sekä sen miten valo kulkee silmissäsi. Tällöin voidaan myös vuosikontrolli merkata. Tarkastus protokolla ei ole resepti; mutta se on yhteenveto silmissäsi olevista näköhäiriöistä ja silmiesi terveydentilasta.
 • Sovitus: Tällöin sovitat silmälasejasi ja tunnet täyttävätkö kehykset ulkonäkövaatimuksesi, mukavuuden ja muut tarpeesi. Kun sitten haet lasisi, tehdään ylimääräinen tarkastus, jossa varmistetaan, että lopputulos sekä näönkorjauksessa että mukavuudessa – on odotusten mukainen. Jos on kyseessä piilolinssit, saat apua, niin että opit niiden silmään laittamisen ja poisottamisen sekä annetaan tietoa hoidosta, hygieniasta ja säilytyksestä.

Huomioitavaa: näkötarkastus voi näyttää erilaiselta riippuen millä optikolla käy – mutta yleensä noudatetaan näitä kohtia ja ne yleensä löytyvät järjestyksestä huolimatta. Tietyt asiat – kuten kohdat yläpuolella – ovat aina olemassa ja ne alan standardit, jotka Optikkoyhdistys on tuonut esiin.

Millainen hinta on kohtuullinen ja onko olemassa ilmaista näkötarkastusta?

Kuten kirjoitimme yllä; näkötarkastus voi näyttää hiukan erilaiselta riippuen optikosta, jolla käy. Sama koskee myös hintaa, joka sekin vaihtelee. Siksi kannatta vähän käyttää kilpailua ja valita halvin tarjolla oleva näkötarkastus. Jos asuu suuressa kaupungissa, esim. Tukholmassa, voi ilman muuta vertailla hintoja ja siten löytää halpa näkötarkastus, joka sopii parhaiten omalle kukkarolle.

Onko olemassa ilmainen näkötarkastus? Kyllä, on jopa esimerkki kokonaan ilmaisesta näkötarkastuksesta. Ja; on myös esimerkki missä optikko tarjoaa näkötarkastusta kruunulla. Mutta, tällöin täytyy olla hiukan valpas ja tutkia miten näkötarkastus on sovellettavissa.

Katso että optikkosi on laillistettu

Monissa tapauksissa nämä kampanjat ovat sellaisia, että saat halvan näkötarkastuksenTukholmassa (tai missä asutkaan) tai ilmaisen sitä vastaan, että ostat silmälasisi tai piilolinssisi juuri siitä liikkeestä. Sinun pitää lukea pienellä kirjoitettu teksti ja se mitä on rivien välissä ennen kuin sidot itsesi tiettyyn optikkoon/ketjuun.

Tärkeintä on kuitenkin seuraava: Optikon, joka tekee näkötarkastuksesi, tulee olla viranomaissen laillistama. Laillistettu optikko noudattaa Terveydenhuoltolakia ja siitä seuraa, että potilastietosi ovat suojatut/salassa pidettävät 10 vuotta. Tämä takaa, että näkötarkastuksesi tapahtuu oikein. Halpa näkötarkastus, jonka tekee laillistamaton optikko ei ole minkään arvoinen.

Parhaat hinnat Focus Dailies


Etsi lisää Focus Dailies piilolinssejä tästä!


Nettilinssit

Tietoa yrityksestämme | Ota yhteyttä | Yhteistyökumppanit | Lehdistö | Yksityisyyden suoja
Kerro kaverille | Sivukartta | RSS | Piilolinssien Historia


Nettilinssit.fi on piilolinsseistä tietoa jakava riippumaton sivusto, joka ei ole
yhdenkään jälleenmyyjän tai jakelijan yhteistyökumppani tai tytäryhtiö.

Copyright © 2006-2022 - Kaikki oikeudet pidätetään.